Babaváró-coaching

Több éve próbálkoztok a pároddal és még nem sikerült bővíteni a családot? Lehet, hogy már meddőségi centrumokban is jártatok? A meddőség okának 15 %-át teszi ki az ún. ismeretlen eredetű meddőség, ami az eseteket legnagyobb százalékában lelki eredetre vezethető vissza. Így mindenképp fontosnak tartom, hogy a lelki tényezőket figyelembe vegyük.

A test, a lélek, a szellem hármas egysége határozza meg az egészségünket. Amennyiben az egyik csorbát szenved, megbomlik az egyensúly, ami képes magával rántani a másik kettőt.

Amennyiben a lelkedben, érzéseidben, életútadban, párkapcsolatodban bármilyen akadály fellép, a tested azonnal jelez, ebben az esetben meddőséget produkál.

Babaváró-coaching során feltárjuk, hogy mi okozza Nálad a gátat, ami miatt oly nehézkes a babavállalás. Ez általában nem tudatos, hanem a tudat alatti szinten okoz problémát, amit személyre szabott beszélgetések sorozatával, coaching eszközök alkalmazásával hozunk a felszínre. A coaching folyamat végén, amennyiben együtt működsz, feltárulnak azok az okok, amik addig ismeretlenül befolyásolták a gyermekáldás oly régen várt érkezését.

Ne várj túl sokáig a lelki okok feltárásával, mert amíg azok nem rendeződnek, a célzott meddőségi kezelések sem feltétlenül hozzák meg a várva várt eredményt. Derítsd ki hamar, hogy mi okozhatja az elakadást az életútadon!

Sikertelen meddőségi kezelések feldolgozása


Amennyiben már meddőségi kezelésekre jártok, inszemináció vagy lombik program részt vevői vagytok, nagyon megterhelő tud lenni lelkileg a sikertelenség a beavatkozások után.

Nemcsak a nőknek, hanem a férfiaknak is ugyanolyan fájdalmas megélnie azokat a pillanatokat, amikor az orvos közli, hogy ez most nem sikerült. Ezek a pillanatok, nem pillanatok, hanem ez egy hosszabb idő, hosszabb folyamat, mire a lélek újra felépül. Nem mindenkinek sikerül egyedül ebből a gyászfolyamatból kimásznia és újult erővel, újra belevágni egy újabb meddőségi kezelésbe.

Ebben a gyászfolyamatban, a sikertelenség feldolgozásban tudok segíteni megértő, empatikus hozzáállással és a coaching technikák alkalmazásával, hogy a következő kezelés meghozhassa a gyümölcsét.

Egy lombik program nagyon megterhelő folyamat mind a nőnek, mind a férfinak, ami kihatással van a párkapcsolatra is. Készítsétek fel a lelketeket is, ne csak a testeteket a változásokra. Ne féljetek segítséget kéni! És ne feledjétek, itt mindig két szereplő van, egy leendő anya és egy leendő apa. A tehetelenség érzése sok esetben konflikusok sorozatához vezethet, ne engedjétek, hogy ez veletek előfordulhasson. 

Párterápiában segítek a párkapcsolati konflikusok elkerülésében vagy kezelésében, segítem a párok kommunikációjának javítását és segítek a meddőségi kezelés sikertelenségének elfogadásában és a kudarcok feldolgozásában.